Saturday, 21 July 2012

Dua Puluh Satu July Dua Puluh Satu Dua


assalamualaikum..
dah berdebu ke blog aku nehh...berhari-hari juga lamanya aku tak update..ada debu tak?fuh fuh tiup debu siket...okay ready untuk taip!

21 july 2012. harini hari yang sangat special bagi aku sebab harini dah mula puasa!! semua syaitan dipenjara.. padan muka!!hehee..selamat menyambut ramadhan al mubarak serta selamat berpuasa to all muslims..harini yang kita semua tunggu-tunggukan kn? =)

bukan itu je yang aku happy kan harini..sebenarnya, today is my kid's birthday!! piu piu piu!! macam tu la kot bunyi bunga api kan..hepy birthday to both of u my darlings..unty sayang aniq haziq sangat-sangat..eceee buat ucapan bagai lagi,macam la nephews aku ni ade blog kan..mbaca pun tak reti lagi..hehe
so kiranya harini dah masuk 3tahun la umur diorang..dan 3tahun juga lah unty kenal korang aniq haziq sayang unty ni..

sebenarnya, diorang ni kembar tak seiras..dua dua lelaki..dan dua dua pun hensem.
sebab terkena tempias unty la ni..tehehee..hah?xcaya?tolong la percaya.. ni haa.....


ini dua bodyguard aku yang tampan berkaca mata hitam.bergaya jugak anak buah aku duorang ni..gudjob sayang!*bukan aku yang ajar*

yang belah kanan tu abang, dan kiri tu adik.. abang diberi nama muhammad aniq danial. adik lak muhammad haziq danial..diorang ni saling melengkapi.kalau adik xda kat rumah,sibuk la si abang cari2 adik dia..begitu lah sebalik nya...

tapi masalah nya..bila dah main sama2,sekejap aje main,dah gaduh...yang jadi mangsa nya abang aniq laa..mane tak nye..adik lagi besar dan tinggi dari abang..ape je mainan ke barang ke yang abang pegang,semua dia punya..rebut.bila dh dapat bukan nak main sangat..dibiar aje mainan tu..bila abang menangis,mula lah si adik haziq gelak2..suke sangat die tengok abang nangis..hahaa lawak diorang ni..tapi walopun gaduh camne skali pun,time2 datang perasaan sayang tu, sayang jugak tengok..peluk2 lagi...

tgk ni..
uppss seksi lak..adik pura2 kiss abang ni.nih die gigit abang die ni,tgk mulot tu haa kt pipi..melekat!he xde la..sayang btul2 tu..

time ni baby lagi..tengok tu gagah nya anak unty..chubby sangat2 anak aku neh..


lagi gambar random b'day boys. scroooll aje...
my handsome ARMY and cute CIA.

peace yang xberapa nak jadi (^_^)v



adik! *1tahun kot time ni

abang! gigi arnab sudah tumbuh!


selamat berpuasa abang2 dan kakak2! 

HAPPY 3rd BIRTHDAY TO ANIQ DAN HAZIQ UNTY!! muah muah muah...pelokcium kuat-kuat!!rindu yang teramat sangat!






Tuesday, 17 July 2012

tak semua yang kita nampak mudah itu, mudah!


tajuk di atas merujuk kepada lagu di bawah.. nampak cute dan simple tapi percaya lah, ramai orang yang tak boleh ikot sama2 bernyanyi lagu berkenaan tau..ingin mencabar diri?hit the play button and sing along bebehh, yeahh!!haha~



haaa...dapat? kan dah kate,mesti xdapat punye la..orang2 yang di beri kelebihan seperti kegigihan melampau je dapat ikot nyanyi lagu ni.. hiperbola siket..he..

nampak cute aje 4 ekor minions ni kan..dan nyanyian nye nampak simple dan mudah saje kan? tapi susahh woo lirik die..hahahaha ngek lah aku ni..tp btol kn?aku pun ambik beberapa jam malah beberapa hari nak ikot bernyanyi dan mnghafal lirik2 berkenaan..dan percaya x?aku dah master dah lagu ni...sape nak challenge??sila angkat kaki! =P

hmm..sebenanye, banyak perkara dalam dunia ni, yang kite tengok orang lain buat dan pada kite, nampak senang..tapi cuba kite letak kan diri kite sebagai orang tu.kite sendiri akan rasa susah ke,senang ke... 
contoh simple dan cute: macam kau tgk baby baru pndai merangkak,senang kn?tp cuba kau yang jadi baby tuh..haaa ko rase lah cammane..terkehel lutut kau...perbandingan melampau kan?? tapi ade logik nye kan..

pesanan ikhlas:jangan la kite pandai judge orang lain sedangkan diri kita pun meraba raba lagi..at least mereka2 itu cuba sedaya mampu..benar bukan? *angguk2 kn kepala tiga kali, pastu dongak buat muka macho dan jerit peace yo! kuat2 sambil angkt tangan buat peace.. =)

ini baby boo saye yg bongsu!
**tipu,gamba kat intenet ni.berangan je dpt anak comel cenggini**

terima kasih sudimembaca tulisan saya..

Saturday, 14 July 2012

Mereka Itu Adalah Saya.

there's an amazing thing in the world. we call it FRIENDSHIP. =)

assalamualaikum... 

post ni spatut nye dah berkurun lama aku kena post..tapi yelah kan,baru dua hari lepas jadi blogger femes di laman sesawang neh..baru harini lah aku boleh mengepost nye.. tapi xpe..chillex je..hehe.. entry kali ni, dengan senang hati nye aku nak bercerita tentang pejalanan hidup ku bersama rakan2 di universiti.. *cewaaah~ ayat skema kemain lagi.


nahh..belum crita ape2 lg..dah gedabak besar pnye gamba aku letak..actually ni lah  membe2 yg plg awl aku knal time 1st year dulu.. *tgk muka sorg2 mcm budak skolah je,muka baik je kn.mcm bru bgn tido pun ade gak..hahaa.. muka2 ini lah yang plg setia smpai ke tamat degree..kami nama kn kami sndiri dgn nama LUMUT. tgk baju tu..symbolic kpd nama berkenaan..ehe.. byk perkara yang ktorang lalui bersama..turun naik kami bersama..hubungan xpernah putus... =)

hari berganti hari..sape cakap 3 tahun tu lama,sape?sekejap je tau?rasanye mcm smalam je msuk upm tu..*tipu.. pantas sungguh masa berlalu kan?sila usha pic kt bawah..


nampak?perrghh cun2 nya mmbe akuu.. aku bangga ar, haa kau ade??hehee..tgk,smua dh dewasa bukan?gamba ni di snap waktu ktorg pegi Majlis Anugerah Seri Perdana yg untuk raikan budak2 final year..*princess wannabe je smua time neh 

ok dah, kite skip la pasal awek2 cun kat atas tu, jangan usha lama-lama..sebenarnye,kalau nak diceritakan satu satu,tersangat lah bnyak suweet memories ktorang..eceeee gituuh~ =P

dulu time degree kan *berlagak dh abes degree =P ktorang ade major/module masing2.
so, aku Environmental Biotech..pencinta bumi hijau dan alam semesta..hehe..dalam kelas aku,ade 13 orang. 8ladies dan 6gentleman.cukup 13 kan?maka, dari sana lah kami membina hubungan silaturahim yang utuh lagi jitu..xpecaya? ok fine,ni buktinya!
scroooooll~~


one happy family at home! =)

time ni,ktorang g beroga2 di bukit broga..tersgt ohsemm!

nahh..colgate sgt kan~


di ICT smpai pagi.. oppss!

tiga teruna pingitan.fewitt!



"True Friendship is Like Peeing your Pants, Everyone can see It..But Only You Can Feel the True Warmth" -Jack Handey



Terima kasih sudi baca. =)

Thursday, 12 July 2012

ILHaM

sekarang 2.09pagi

malam masih muda...facebook dh out.. mood ber belog datang berlari tiba2 ke dalam diriku..hehe..sambil dgr one direction-what makes u beautiful..
nyanyi sumbang cket..
errrr...
if only u saw what i can see
u'll understand y I want u so desprately
right now i'm looking at u and i cant blieve
u dont noe ooh ohh
u dont noe u beautiful..lalala~
*sumbat tlinga guna kapas ye..hehhe

okeh..sambil2 tu leh mngasah bakat ni mnulis ni.. 
ini kirenye post yg pertama lah ea.. so,ape nk dicerite kan?
ermm mane nak mula ye..ok, tajuk entri ILHaM.. 
sy petik kata2 sifu saya la "menulis dapat mematangkan kite"... sejauh mane kah kebenaran kata2nye itu? ye!mmg jauh benar kbenaran nye. ehh merepek dah

ok kembali srius!reasons knapa melalui pnulisan dpt matangkn kite?knape?kenape?dan kenape?
 bila di fikir2.. best reason is sbab kite berani menulis untuk tatapan org ramai..bukan smua org boleh buat tau..saya boleh! hemm..hehe..ermm mungkin juge satu proses perubahan.. yela,pematangan bukan? (cth snang:perubahan dari muda ke tua, cewahh berfalsafah!) perubahan,ye btul!ting!10 markah..

so next reason? mungkin la..smakin kte berbelog,smakin bertambah lah experience, dan experience itu lah mmbuatkn kte matang...maybe! jadi...saya akan pantau diri saya sendiri...next 30 years,ape jadi dgn gaya pnulisan,tatabahasa,gaya bahasa,peribahasa saya,haa ape lg.simpulan bahasa..hahahaha ngek lah aku neh..time tu tua beruban dh kot..

ape2 pun tme kasih sifu!**clap clap clap for him** mari mematangkan diri kawan2 ye..yezzaa~




Wednesday, 11 July 2012

HELLoW WoRLD

Hello world!

woot-wooot~

assalamualaikum, gorgeous people!
kite berkenalan dulu la memandangkan i'm a new born here..uwek uwek..hekhek..
so, nama saya full pnye, NORNARITAMURNIATI MAZEUKI.. satu word je ye.. xpnjang pun..

pggil saje narita, ita, atau muni.. =) 

ermm..itu saje la untuk starting..selamat berkawan dan berkongsi fikiran! so kt bwh ni, saya dan boyfren saya..! =P

tataa..!